Hack4Health Nemzetközi Hackathon

Hack4Health Nemzetközi Hackathon

2021. 04. 16. – 06:00

2021. április 16-án pénteken a Simonyi Vállalkozásfejlesztési Központ (KTK) immáron hatodik alkalommal szervezett hackathont, ezúttal Hack4health címmel és 11 külföldi partnerintézménnyel (Ernst-Abbe-Hochschule Jena,Consorzio Futuro in Ricerca; Kärnten - University of Applied Sciences; UNI Graz; Med Uni Graz; Graz University of Technology; Medical University of Lodz; Wissens/Transfer/Süd;  University of Maribor UM FERI).

Az esemény online helyszínét https://hack4health.openup.education/welcome oldalt a Simonyi BEDC Vállalkozásfejlesztési Központ csapata fejlesztette, amelyen a teljes kommunikáció, ötletfejlesztési folyamat és a videóhívások is zajlottak. 

Az eseményen fejlesztőként orvostanhallgatók, közgazdászok, mérnökök, és fiatal kutatók dolgoztak együtt egy mentorral kiegészülve az ENSZ 3. Fenntartható fejlődési célkitűzése által inspirálódva: 3. CÉL: AZ EGÉSZSÉGES ÉLET BIZTOSÍTÁSA ÉS A JÓLLÉT ELŐMOZDÍTÁSA MINDEN KOROSZTÁLY VALAMENNYI TAGJÁNAK.
16 ötlet mérette meg magát a végső prezentáció során, melynek zsűrijében a Med Uni Graz rektorhelyettese, lengyel és német szakértők vettek részt, nem titkoltan mind a felépített folyamatok, mind a felület és persze az innovatív ötletek megismerése céljából. 
A PTE oktatói, kutatói, kancellári munkatársai (Fittler András, Kristóf Péter, Lányi Beatrix, Maróti Péter),  a KTTK munkatársai (Zemplényiné Bartha Júlia, Horváth Orsolya, Orosz Dániel), a Hiventures kockázati tőkés partnerünk mindegyikének köszönjük, hogy szakértőként és/vagy mentorként segítették a csapatokat.