cal2021

2021 számokban - Köszönjük!

2022. 01. 10. – 14:12

Tavaly ősszel a vállalati partnerek bevonásával történő, még gyakorlatiasabb oktatás támogatása céljából alakult meg a PTE Közgazdaságtudományi Karán az Alkalmazott Tanulások Központja (CAL), amely magában foglalja a Simonyi BEDC és a the CoRe lab  központokat is.

 

A 2021-es év végével mi is mérleget vontunk.

 

45 WoP (World of Practice) szakmai előadást tartottak angol és magyar nyelven, online, jelenléti, illetve hibrid formában a 35 vállalati partner, köztük szép számban üdvözölhettünk pécsiközgáz Alumnikat is. 

A partnerek (többek közt a Rati vagy a Terrán) olyan projekteket is behoztak, amelyeken a hallgatók egy teljes féléven át vagy a félév egy részében dolgozhattak, ezekről itt is folyamatosan beszámolunk.

A két szakirányú továbbképzés (Fintech, Business Coach) mellett négy, tanúsítványt adó online tréningsorozaton is részt vehettek a hallgatók (tőzsde, digitális pénzügyek és SSC témakörökben) a CAL szervezésében. A 6 képzésre összesen több mint 600-an regisztráltak és kezdték el. 

A Simonyi BEDC Vállakozásfejlesztési Központ életében nagy jelentőségű volt a 2 magyar és 2 nemzetközi Hackathon, amelyet a karon fejlesztett openup.education innovációs platform segítségével bonyolítottunk, s  amely igen jól vizsgázott. Emellett természetesen a már hagyományosnak számító Simonyi Inkubációs Programok és Final Pitchek is lezajlottak szép számú nézőközönséggel, az eseményeken több mint 120 hallgató vett részt. 

A the CoRe lab Fogyasztói Magatartáskutató Központ csapata ebben a félévben 3 Corporate Talk beszélgetést szervezett meg és vezényelt le, amely mellett 8 projekten is dolgoztak 11 hallgató és 2 gyakornok bevonásával.

 

Köszönjük a vállalatok és a kollégák támogatását, s bízunk benne, hogy 2022-ben ezek a szép számok még szebbek lehetnek!