Simonyi Summer Social Entrepreneurship Program

summer

 

A „Simonyi Nyári Egyetem”, ahogy sokan hívják, egy szellemileg pezsgő, interaktív, érdekes szakmai munkát kínáló 3 hetes program, aminek keretében magyar, amerikai, európai, afrikai hallgatók, cégek, kutatók dolgoznak együtt olyan vállalkozási projekteken, amik a dél-dunántúli régiónak kitörést jelenthetnek innovatív jellegük miatt. A Simonyi Nyári Egyetem során a projektfejlesztő csapatok több projektben is involválódnak, személyes konzultációt végeznek a projektgazdákkal, együtt gondolkodnak a lehetséges megvalósítási irányokon, és szoros együttműködésben a város és régió szereplőivel valós helyszínt, hasznosulást keresnek a fejlesztésnek, mindezt angol nyelven. A projekteket, lehetőség szerint, az alábbi területekre fókuszáljuk, ugyanakkor az ezen területeken kívülieket is szeretettel várjuk és  foglalkozunk velük:

  1. Iparművészet
  2. Turizmus
  3. Egészségügy
  4. Energia

A 3 hetes program egy „összetartással” kezdődik, amit BootCamp-nek nevezünk, s ahol megismerkednek egymással a csapatok, projektgazdák, külső szakértők. Ezen alkalommal mutatjuk be a résztvevőknek a „Simonyi vállalkozói ökoszisztéma alapú vállalkozói kapacitásteremtés koncepciót”, amiben mindenki megtalálhatja saját szerepét. A napi nyolc órás munkavégzést a Simonyi Meets the Pros események színesítik, melyek során gyakorló szakemberek beszélgetnek szakmai élményeikről, s ezáltal segítik a csapatok munkáját. A reggeli „Morning Stand Up”-ok arra adnak lehetőséget, hogy a csapatok beszámoljanak a projekt fejlesztéséről egymásnak, s ha elakadtak valamiben, akkor a többi csapat segítségét, véleményét kérjék. Így jön létre a közös tanulás, ko-kreáció! A folyamatos klienstalálkozók és informális sörözések, fröccsözések tovább segítik a csapatok szakmai előrehaladását, networkingjét, míg el nem érnek a Pre-Pitch-hez, amikor kipróbálhatják, hogy hogyan tudják kommunikálni a projektet a célközönségnek. Ezt a próbát a prezentációk finomhangolása, valamint a „beélesített” értékesítés követ, melyet Simonyi Marketplace, Showcase-nek nevezünk. Ezen a fórumon, reméljük, sok projekt talál partnerre, támogatóra, finanszírozóra.

Ha szakmailag kihívást látsz abban, hogy valós projekteket angolul, három héten át, napi nyolc órában érdekes emberekkel együtt fejlessz, akkor az alábbi almenükön minden fontos részletet megtalálsz, keress minket a simonyibedc [at] ktk.pte.hu címen vagy tekintsd meg korábbi projektjeinket netmib.pte.hu/problems oldalon!