Simonyi Startup Fejlesztés

Részt vennél innovatív termék- vagy szolgáltatásfejlesztésben? Érdekel a vállalkozásfejlesztés? A sok szaktárgy mellett vágysz egy kis üzleti vénára mellőzve a nehéz és vastag könyveket?

Vedd fel a Simonyi Startup Fejlesztés tárgyat tantervedben C-s választható kurzusok között vagy Campus Creditben.

Az ötletelők mellett minden félévben várjuk a tenni vágyókat a Simonyi Inkubációs Programba, ami az innovatív ötletek fejlesztése révén az elméleti tudás gyakorlatba való átültetését teszi lehetővé a PTE hallgatói számára.

Mit ajánlunk még?

  •          igazolást a kurzus elvégzéséről;
  •          hozzáférést az Openup.pte nemzetközi inkubációs platformhoz;
  •          a félév során számos tréning részvételt az óra keretében;
  •          mentort;
  •          14 héten át rendelkezésre álló co-working teret.

 

A félév során az alábbi témakörökkel várunk hétfő esténként 16:00-tól a Pécsiközgáz negyedik emeletén kialakított Inkubációs Központban, a Hatcheryben a következő menetrend szerint, tömbösítve:

   0. alkalom: 2024. 02. 05.

KURZUSMENETREND - ismertetés

   1. alkalom: 2024. 02. 12.

BEVEZETÉS. A program bemutatása, célok, határidők, menetrend.

  2. alkalom: 2024. 02. 26.

ÖTLETELÉS - Ötletgenerálás, lehetőség felismerés és értékelés. Ideation workshop.

   3. alkalom: 2024. 03. 11.

ÖTLET – ÉRTÉKAJÁNLAT – PIAC –  Az üzleti modell és az értékajánlat vászon bemutatása.

Csapatmunka: mi az ötletetek értékajánlata, s kinek szól a megoldás? A leendő vásárlók hogyan viselkednek, mi alapján választanak, milyen üzenet fontos a vásárlók/leendő vásárlóink számára. Hogyan válhatnak hűséges vásárlókká, mit kell tenni a projektünk kapcsán azért, hogy így legyen?

   4. alkalom: 2024. 03. 25.

TERMÉK-PIAC ILLESZKEDÉS – MVP KÉSZÍTÉS ÉS TESZTELÉS - Mi a fontos a felhasználónak? Miért tölti le és miért marad a felhasználó a szolgáltatásban? Ezen témakörben  az  úgynevezett  MVP (Minimum  viable  product)  koncepciót  ismerték  meg  a  hallgatók,  és különféle  ötleteket, inspirációkat  kaptak  annak  elkészítéséhez,  valamint  a  tesztelési  módszertanba  is  bevezetést nyernek. A piaci tesztelés első köre, ahol már visszajelzések gyűjthetőek, kijelölhetőek a jövőbeni fejlesztési irányok és a koncepció is letisztázásra kerülhet.

   5. alkalom: 2024. 04. 08.

PROFITABILITÁS – SKÁLÁZHATÓSÁG – ÁRAZÁS - Szolgáltatás design - Hogyan alakítsuk ki a szolgáltatásunk koncepcióját? Kik állnak az eladási és vételi oldalon? Milyen irányban képes terjeszkedni, növekedni a jövőben a vállalkozás? Azoknak a sarokpontoknak a megfogalmazása, ahonnan pénzt/bevétel fog generálni a vállalkozás.

   6. alkalom: 2024. 04. 15.

VÁSÁRLÓI ELKÖTELEZŐDÉS – MARKETING (SEO) - Hogyan építsünk fel egy jó marketingkampányt? Főként a különféle social media felületek megismerése, valamint a célcsoport célzott megszólítása. Ezenkívül pedig a különféle piacra lépési stratégiákat ismerhetik meg a hallgatók.

   7. alkalom: 2024. 04. 29.

PÉNZÜGYI METRIKÁK - FINANSZÍROZÁS – Milyen összetevőkből áll egy pénzügyi terv, hogyan tudjuk meghatározni, hogy a projektünk mikortól válik jövedelmezővé? Milyen finanszírozási lehetőségek állnak rendelkezésre egy korai fázisban lévő vállalkozás számára?

PITCH TRÉNING - STORYTELLING – Hogyan kommunikáljuk a projektünket profi módon, hogy elérjük, amit szeretnénk. Pitcheljünk hatékonyan.

   8. alkalom: 2024. 05. 06.

PRE-PITCH

   9. alkalom: 2024. 05. 08.

FINAL PITCH - Az iExpo rendezvény keretein belül projektbemutató záróprezentáció)

 

A fejlesztés munkafolyamata:

Folyamat

Kinek ajánljuk a programot?

A Pécsi Tudományegyetem minden hallgatója számára kartól, szaktól, tudományterülettől függetlenül: Legyél művész, mérnök, informatikus, orvos, gyógyszerész, bölcsész, jogász, közgazdász, természettudomány vagy akár egészségtudomány iránt érdeklődő, mindenki számára nyitott a kurzus.

Mit kell tenned?

Ha KTK-s hallgató vagy, akkor vedd fel a Választható (C) tárgyak között meghirdetett Simonyi Startup Fejlesztés című kurzust. Amennyiben nem KTK-s hallgató vagy, akkor vedd fel a Campus Credites tárgyak között meghirdetett Simonyi Startup Fejlesztés című kurzust.  Gyere el hétfőnként 16:00-tól a fenti időpontokban a Pécsiközgáz negyedik emeletén kialakított Inkubációs Központba, ahol csapatban dolgozhatsz egy féléven keresztül.

Akár már saját ötlettel is érkezhetsz a kurzusra, melyet egy csapattal együtt közösen tudtok fejleszteni egy féléven keresztül, és akár ezt követően elindíthatjátok saját startupotokat is!

Használd ki a Pécsiközgáz által kínált egyedi lehetőséget, és szerezz egy félév alatt ötletfejlesztési és -tesztelési képességeket!

További kérdés esetén keresd Balogh Virgínia Kolléganőnket a balogh.virginia [at] ktk.pte.hu email címen!