ALUMNI MENTORPROGRAM

Beszélgess a KTK-n végzett, szakmájukban sikeres szakemberekkel és indítsd be a karriered!

Az alumni szó jelentése öregdiákok, ami mára egy nemzetközileg használt kifejezéssé nőtte ki magát egy adott iskola, intézmény végzett diákjainak megnevezésére.

Az Alumni Mentorprogram célja, hogy a hallgatóknak lehetőségük legyen a Karon végzett, vállalati szakemberek által mentorálásban részt venni, ezáltal segítve a hallgatók életútját, tanulmányait és karrierjét.

A 2023/2024-es tanév őszi félévében először induló program fő felülete az Openup (openup.pte.hu), ami egy saját fejlesztésű online platform, kizárólag a PTE jelenlegi és Alumni hallgatóinak, munkatársainak és vállalati partnereinek.

Az Openup-on zajlik a mentorprogram hirdetése, a mentorok bemutatása, itt tudják a hallgatók és a mentorok is kitölteni a profiljukat, feltölteni az önéletrajzukat, valamint a mentorválasztásnak és a hallgatók kiválasztásának a színtere is az Openup platform lesz. Összességében tehát maga a mentorálás, a hallgatóval való beszélgetés az egyedüli elem, amit személyesen/online fog lebonyolítani a mentor és a mentorált megbeszélés alapján, minden egyéb hozzá kapcsolódó lépés a platformon megy végbe.

Maga a mentorálás egy kötetlen beszélgetést jelent Közted és a Mentorod között, ahol elmesélheted neki karriercéljaidat, kérdezhetsz tőle a szakmáról, és tanácsot kérhetsz tőle tanulmányaidat és pályafutásodat illetően.

Az őszi félévben 5 mentor került kiválasztásra.

A Program ütemterve a következő:

Október 16-án megnyílik a jelentkezés lehetősége a mentorokhoz, ami 2 héten keresztül, egészen október 29-ig tart. Itt a hallgatókon a sor, hogy jelentkezzenek ahhoz az 1 mentorhoz, aki nekik a legszimpatikusabb, 1 hallgató tehát kizárólag 1 mentorhoz jelentkezhet. Érdemes egy igényes, szép profilt készíteni, hogy megfogd a mentorok tekintetét!

Október 30-án kezdetét veszi a bírálati időszak, ami november 12-ig tart. Ekkor a hallgatók már nem tudnak módosítani a jelentkezésükön. A mentorokon a sor, hogy megnézzék a hozzájuk jelentkezett hallgatók profilját, önéletrajzát és eldöntsék, hogy mely hallgató(ka)t szeretnék mentorálni.

Ha megtörtént a hallgatók sikeres kiválasztása és elfogadása, a hallgatók erről értesítés formájában tudomást szereznek. A kiválasztás során a mentoroknak lehetőségük van visszajelzést küldeni a jelentkezett hallgatóknak, tehát az elfogadott hallgatóknak megírhatja az elérhetőségeit, illetve elkezdheti ezáltal a mentorálás részleteinek megbeszélését, ami után a hallgatón a sor, hogy felvegye a kapcsolatot a mentorral a részletek pontosítása végett.

Azt, hogy kikhez tudsz jelentkezni, az Openup-on a Mentorprogram menü, Alumni mentor almenü alatt találod, ahol a profiljukat is megnézheted, hogy eldöntsd, számodra melyik mentor a legszimpatikusabb, akivel szívesen részt vennél egy közös mentoráláson!

Mentoraink számos területen dolgozó szakemberek, akik várják, hogy megismerhessenek Téged! Ne hagyd ki ezt az egyedülálló lehetőséget karriered beindítására! Regisztrálj az Openup-ra, és jelentkezz most!

Kérdés esetén keresd kollégáinkat a berenyi.boglarka [at] ktk.pte.hu vagy az alumni [at] ktk.pte.hu e-mail címen, személyesen pedig a B315-ös irodában.

 

Alumni