Bemutatkozás

Ahol az elmélet és a gyakorlat találkozik...

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara a CAL-on keresztül kíván gyorsan és rugalmasan reagálni a gazdasági-társadalmi környezetben felmerülő problémákra, igényekre. A szakmai munka során a lehető legnagyobb mértékben involválja a Karon tanuló hallgatókat, oktatókat, dolgozókat, külső partnereket a szakmai fejlődésük fokozása érdekében. A CAL célja, hogy eseményei és projektjei révén lehetőséget biztosítson a hallgatóknak arra, hogy tanulmányaik kezdetétől valós projekteken dolgozzanak valós ügyfelekkel, ezzel lehetővé téve a cégek számára is, hogy aktívan részt vegyenek potenciális jövőbeli munkavállalóik célzott készségfejlesztésében.


Hogyan érjük ezt el?

A CAL keretein belül működő három központ a szakma különböző területeire fókuszálva segítik a hallgatókat és elégítik ki a piaci igényeket egyaránt.

Az Alumni Központtal együttműködve folyamatos lehetőséget nyújtunk hallgatóink illetve az öregdiákok számára az együttműködésre és az egymástól való tanulásra például vendégelőadások keretein belül.

Vállalati partnereink segítségével lehetőségünk van olyan programok illetve események szervezésére, amely segítségével a gyakorlatorientált tudást erősíthetjük a vállalati tapasztalat megszerzésével, mindezt az egyetem falai között tartva.

Rövid ciklusú, nem-diplomás képzéseket szervezünk és koordinálunk ezáltal támogatva a hallgatók szakmai fejlődését és karrierlehetőségeit.


A Center for Applied Learning, azaz (CAL) szervezeti egység célja, hogy integrálja a Karon folyó tudásgenerálás (kutatás) és tudásátadás (oktatás) folyamatokba a tudásalkalmazást (gyakorlat). Ezt a folyamatot az openup.pte.hu platformunk támogatja, ami az érdekelt közösség tagjai számára lehetővé teszi a kapcsolatteremtést, a közös gondolkodást és innovatív ötletek létrehozását.