Mikrokredit - Gyakran Ismételt Kérdések

Mik azok a mikrokreditek?

A mikrokreditek a kötelező tanterven kívül megszerezhető kreditek. A Neptunban nem szükséges ezek megszerzéséhez külön tárgyat felvenni, a kreditek automatikusan rögzítésre kerülnek az azt gyűjtő hallgatóknak.

 

Miért gyűjtsek mikrokrediteket?

A mikrokreditek gyűjtésével a hallgatók az egyetem alatt megszerzett gyakorlati tudásukat tudják bővíteni. A megszerzett mikrokreditek a hallgató Openup profilján is meg fognak jelenni, ezáltal láthatóvá válnak a regisztrált céges partnereink számára, és úgymond „önéletrajzként” működnek.

Emellett az Alma Mater ösztöndíj elnyeréséhez szükséges kötelező 30 kredit megszerzésében is segít.

 

Mikor kerülnek rögzítésre a mikrokreditek?

A megszerzett mikrokrediteket a CAL a félév során folyamatosan vezeti, majd a szemeszter végén összesíti. A megszerzett mikrokreditek ezután kerülnek rögzítésre a Neptun rendszerben. 100 mikrokredit után írunk jóvá 1 kreditet.

 

Az általam felvett kurzusra szervezett WoP előadásért is kaphatok mikrokreditet?

Nem, mikrokreditet csak az olyan WoP előadásokon való részvételért kaphatnak a hallgatók, ami nem az általuk felvett kurzusok keretében kerül megszervezésre.

A TehetségPont workshopok esetében TehetségPont kurzus - Soft kompetenciák fejlesztése vagy a TehetségPont – Munkaerőpiac és karrier - foglalkoztathatóság I. tárgyakat felvett hallgatók nem kaphatnak mikrokreditet a részvételért.