HSUP - Hungarian Startup University Program

hsup

 

A Hungarian Startup University Program (HSUP) Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusa.

A HSUP egy két féléves e-learning tárgy, amelynek I. félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a II. félévben vállalatépítéssel kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatnak el a hallgatók. 

A PTE hallgatói a HSUP Programba a NEPTUNBAN A CAMPUS CREDITES tárgyak között a KTK által hirdetett Hungarian Startup University Program I. tárgyon keresztül tudnak bekapcsolódni. Keresd a Campus Credites tárgyak között, vedd fel és használd ki a HSUP nyújtotta lehetőségeket! 

A Hungarian Startup University Program II. február 5-től válik elérhetővé a Campus credites kurzusok között. Jelentkezési határidő február 18.

hsup2

A HSUP tananyaga összesen 7 + 5 modulból áll.

Amennyiben az online modulokat sikeresen (2-3-4-5-ös érdemjeggyel) teljesíted, valamint a 2023/2024-es tavaszi félév végén az ötletedet, projektedet leíró egy oldalas összefoglalót, az ún. one-pagert leadod, tovább mehetsz a második félévre, a Hungarian Startup University Program II.-re a tavaszi félévben. Amennyiben a Simonyi BEDC Vállalkozásfejlesztési Központ https://cal.ktk.pte.hu/hu/bedc  által értékelt és zsűrizett one-pagered kiválasztásra kerül ötlet és projektgazdaként csapatot toborozhatsz magad köré a tavaszi félévre továbblépő hallgatók közül (maximum 2 főt).

A csapat minden tagja a tavaszi félév során 4 hónapon keresztül ösztöndíjtámogatásban részesül, és dolgozik az ötlet, a projekt fejlesztésén. A tavaszi félév végén prezentálják a csapat munkáját, videót és összefoglaló riportot írnak munkájukról az online modulok teljesítése mellett. Az ösztöndíjas projektek száma, valamint az ez által meghatározott ösztöndíjas hallgatók száma a finanszírozó NKFIH által, az országos szinten jelentkezők függvényében kerül megállapításra az őszi félév végén. (A 2023/2024-es tanévben a PTE 7 projektje, 32 ösztöndíjas hallgató részesült támogatásban.)

A JELENTKEZÉS feltétele a NEPTUN jelentkezés, valamint egy központi regisztráció kitöltése, melyet NEPTUN jelentkezések alapján küldünk ki.

További információért érdeklődj Balogh Virgínia kolléganőnknél, aki a HSUP szakmai koordinátora. Balogh.Virginia [at] ktk.pte.hu

A HSUP  folyamata:

hs3hs4

A HSUP 2023/24-Es évre vonatkozó részletes leírását ITT érheted el.