Pályakezdés az üzleti szektorban: Bizonytalanság helyett bizonyosság

2021. 09. 15. – 13:49

Sokaknak ismerős érzés az egyetem elvégzését követő kilátástalanság. Kitartó munka és energiabefektetés árán megszerezted a szakterületedhez kapcsolódó legfontosabb tudást, de most nem tudod, hol és hogyan használhatnád fel. Rengeteg tanácsot, útmutatást kaptál már tanulmányaid alatt arról, hogy hogyan készülj egy állásinterjúra, hogyan írd meg a motivációs leveled, vagy akár, hogyan válaszd ki tökéletes munkahelyed, de valahogy nem áll össze a kép. Túl sok a lehetőség - vagy épp ellenkezőleg, nincs elég lehetőség, hiszen még Te magad sem tudod, mit keresel pontosan. Stabilitás vagy fejlődés. Stabilitás és fejlődés?

Üzleti szolgáltató központok egyre nagyobb területen vannak jelen Magyarországon.

Az évente nagyjából 10%-kal bővülő szektor körülbelül 190 egységet működtet. Ezek több mint 74 ezer munkavállalót foglalkoztatnak, folyamatosan változó, nemzetközileg támogatott környezetben. Nagyrészük fiatal diplomás. Pályakezdőknek ez nem alaptalanul vonzó közeg, a piac igényeinek folyamatos követése miatt sok dinamikus előrelépési lehetőséget kínál más karrierutakhoz képest.

De hogyan is lehet tapasztalat nélkül egy ennyire összetett útnak nekivágni?

Sehogyan, és nem is kell, ugyanis az elmúlt években hazánkban is megjelentek az úgynevezett knowledge sharing, azaz tudásmegosztó programok. Ezek lényege, hogy a szakmában régóta aktív vezetők építik fel a program anyagát, és saját gyakorlati tapasztalataikat osztják meg a résztvevőkkel. Ezáltal az adott területhez újonnan csatlakozó munkavállalók hatékonyabban és könnyedebben tudnak működni már az elejétől fogva.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karával együttműködésben idén októbertől egy új tudásmegosztó program indul. A KeyStone névre keresztelt kezdeményezés alapot kíván adni a megfelelő munkakör és munkahely kiválasztásához az üzleti szolgáltatószektorban elhelyezkedni vágyóknak. A tanfolyam során a résztvevők részletesen megismerik a szektor felépítését, átfogó információt kapnak a lehetséges karrierutakról, és praktikus tippeket a saját részterületükön való érvényesüléshez.

A program online formában kerül megrendezésre, a részvétel az idei szemeszterre ingyenes. Jelentkezz te is, hogy a bizonytalanság helyébe bizonyosság lépjen!

A pécsi képzésre ezen a linken keresztül lehet jelentkezni.