Internship Centre

Az Internship Centre az Alkalmazott Tanulásokért Központ egyik központja a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. Küldetése, hogy ösztönző, érdekes és versenyképes szakmai gyakorlati lehetőségeket biztosítson a kar motivált és ambiciózus hallgatói számára, egy inspiráló és professzionális környezetben az egyetemen. Ezzel párhuzamosan kölcsönösen gyümölcsöző partnerségeket tart fenn vállalatokkal.

A szakmai gyakorlati lehetőségek neves vállalatokkal, a gazdasági világ rangos szereplőivel, például az Absolvo Consultinggal együttműködve kerülnek meghirdetésre és biztosításra. A programban való részvétel és a partnercégek által biztosított projektek és problémák megoldása során a gyakornokok értékes, valós tapasztalatokat szerezhetnek, alkalmazhatják és bővíthetik tudásukat, betekintést nyerhetnek a vállalatok működésébe, valamint fejleszthetik átvihető készségeiket. A gyakornoki pozíciók napi jelenlétet igényelnek az Alkalmazott Tanulásokért Központ irodáiban 8:30-tól 16:00-ig, az iskolai órákon kívül, amely egy fókuszált vállalati környezetet teremt a hallgatói csapatok számára a munkavégzéshez.

A féléves program során a hallgatók folyamatos kapcsolatban állnak a partnercégek képviselőivel, mind online, mind személyesen, az egyetemen és azon kívül is. Ez kiváló hálózatépítési lehetőséget teremt a résztvevő hallgatók számára, tovább növelve foglalkoztathatóságukat, miközben a partnercégek közvetlen hozzáférést kapnak egy elkötelezett tehetségbázishoz.