IEXPO WEEK - 2023. ŐSZ

2024. 02. 15. – 09:07

iExpo

A szorgalmi időszak utolsó hetében lezajlott Karunkon az iExpo Week esemény az Alkalmazott Tanulások Központja (CAL) szervezésében.

Több tárgy keretén belül kerültek megtartásra az - akár partnerrel közös kurzust -  záró prezentációk, amelyeket az oktatók mellett ezúttal céges partnereink is értékeltek. Gratulálunk a résztvevő hallgatóknak a színvonalas előadásokhoz, valamint köszönjük partnereinknek, hogy részt vettek az eseményen!

A héten december 6-án pedig megrendezésre került az összegyetemi iExpo, mely nagy sikerrel zárult, számos PTE-s hallgató mutathatta meg munkáját PTE-s, illetve céges szakértőinknek!

Amire büszkék vagyunk:

  • A PTE 7 karjáról érkeztek hallgatók pályamunkákkal
  • Majdnem 300 hallgató regisztrált és vett részt a rendezvényen
  • Több mint 80 céges szakértő jelentkezett és vett részt a munkák elemzésében
  • Összesen több mint 120 szakértő volt jelen
  • Több mint 1 millió forint értékű összdíjazás

Mit hoz a jövő?

A CAL hasonlóan gyakorlatorientált lehetőségeket biztosít a hallgatók számára a szemeszter teljes ideje alatt. Hallgatóként és céges partnerként is ezek azok az események, ahol lehetőség nyílik a valódi kapcsolatépítésre!

Kiemelt események:

iExpo - Május 8.

Az iExpo egy olyan rendezvény, ahol hallgatók egy fordított állásbörze formájában bemutatják a félév során különböző témákban készített projektjeiket, kutatásaikat, üzleti ötleteiket. A résztvevőknek lehetőségük nyílik a szakmai munkák mellett személyes kompetenciáik bemutatására is. A rendezvény továbbá jó alkalmat biztosít arra, hogy a jövőbeli munkatársakat kereső vállalatok megismerjék hallgatóink, hallgató csapataink képességeit.

Hackathon - Március 20-21.

Egy másfél napos szórakoztató és izgalmas rendezvény, ahol találkozhatsz hasonló érdeklődésű emberekkel, érdekes feladatok megoldása vár rád, fejlesztheted a csapatmunka készségedet, villámkurzust kapsz arról, hogyan juthat el egy ötlet a megvalósulásig, egy problémára adott válasz a konkrét termék vagy szolgáltatásig. Ha jelentkezel a Simonyi Hackathonra különböző témákban ötletelhetsz, konkrét javaslatokat dolgozhatsz ki.

Videó: