Hallgatók

Fiatalként biztos szeretnéd megváltoztatni a világot, kitűnni valamivel a társaid közül, sikeres és gazdag lenni, szakmailag elismert, idézett. Ahhoz, hogy ezt a célt elérd nincsen másra szükség, minthogy keményen dolgozz a saját fejedből kipattanó, lehet, hogy álomnak tűnő ötleteiden, amik nem is biztos, hogy megvalósíthatatlanok. Ebben a kemény, fáradságos munkában, azaz a vállalkozóvá válásban, segít téged a Simonyi BEDC közössége, azaz olyan fiatalok, akik szintén szeretnének „nyomot hagyni” a világban.   Fontos tudnod, hogy attól, hogy ilyen vagy, még nem feltétlenül leszel cégalapító, vállalattulajdonos, ugyanis megtörténhet, hogy a szakmai karriered első néhány évében egy nagy cégnél, mint alkalmazott fogsz elhelyezkedni és azon a szervezeten belül leszel te az „ötletember”, azaz a belső vállalkozó. Miután megtanultad, amit kell, rá fogsz ébredni, hogy ezt te is tudnád csinálni cégen kívül, és akkor majd létrehozod a saját vállalkozásodat.   A Simonyi BEDC programjai, képzései, eseményei segítségével támogatást próbál adni minden vállalkozó szellemű fiatalnak abban, hogy a vállalkozó szellemet minél hatékonyabban tudják vállalkozói kapacitássá formálni és, hogy megtanulják azt, hogyan kell ezt a kapacitást a mindennapokban fejleszteni.   Nézz körül nálunk és jelezd a simonyibedc [at] ktk.pte.hu e-mail címen, ha szeretnél a szakmai munkában részt venni!

    Üzleti ötleted van?

Jelentkezz a Simonyi 5let Outlet Ötletversenyre és fejleszd ötletedet a Simonyi Inkubációs Programban! Az 5let Outlet sikeres indulói bekerülnek az Inkubációs Programba, ahol mentorok és egy fejlesztő csapat segítségével kidolgozhatják az ötletüket, amely akár a félév végére egy indulásra kész vállalkozássá is kifejlődhet. Az 5let Outlet minden szemeszter elején kerül meghirdetésre, így ha esetleg már lemaradtál róla augusztus, illetve január végén látogass el weblapunkra, Facebook vagy LinkedIn oldalunkra, hogy értesülj az aktuális határidőkről, információkról.

   
Jelentkezz az International Video Pitch Versenyre és szerezz kezdő tőkét a vállalkozásod beindításához! A verseny egy nemzetközi környezetben zajló, online prezentáció verseny, ahol 2 percben vázolnod kell az ötleted erősségeit, lehetőségeit. A feltöltött videókat egy nemzetközi zsűri értékeli, akiktől építő jellegű szöveges bírálatot is kapsz. A verseny két részből áll, egy helyi és egy nemzetközi fordulóból, ahol az első és második helyezettek mind pénzjutalomban részesülnek.
   
openup Van egy ötleted, de hiányzik a megvalósításhoz szükséges csapat? Regisztrálj az openup.pte.hu Globális Inkubációs Platformra és találd meg a számodra megfelelő társakat! A Platform célja, hogy a vállalkozószellemű fiatalok könnyebben megtalálják az ötletük megvalósításához szükséges szakembereket, kreatív, innovatív csapattársakat. Ezenkívül az Inkubációs Programba beválogatott projekteknek lehetőségük van az openup.pte.hu-n keresztül egy úgynevezett co-working teret használni, amelynek segítségével tananyagokat érhetnek el, elkészült anyagokat oszthatnak meg, valamint megvitathatják a projekttel kapcsolatos kérdéseket.
   

   Nincs ötleted, de szívesen megismernéd a vállalkozásfejlesztés folyamatát?

Vedd fel tantervedben vagy Campus Creditben a Simonyi Inkubációs Program kurzust és fejleszd az 5let Outlet Ötletversenyből beválogatott ötletek valamelyikét! A Program rendkívül gyakorlat-orientált, a féléves munka célja, hogy egy ötletből egy valós vállalkozás kerüljön kifejlesztésre a szemeszter végére.
   

Jelentkezz a Simonyi Summer Social Entrepreneurship Programba, ha szívesen dolgoznál együtt külföldi hallgatókkal, nemzetközileg elismert szakemberekkel! A Simonyi Summer Social Entrepreneurship Program vagy más néven Simonyi Nyári Egyetem egy 3 hetes, intenzív program, mely minden évben, júliusban kerül megrendezésre. A program nyelve angol, egyaránt részt vehetnek magyar és külföldi hallgatók is. A 3 hét alatt a régió valós üzleti problémáira dolgoznak ki megoldást a jelentkezők.

   

   Szeretnéd bővíteni a tudásodat és így akár kiegészítő oklevelet vagy mesterdiplomát szerezni?

Jelentkezz a Kiegészítő oklevelet adó képzéseink (Certificate Programs) valamelyikére, ha szeretnél a diplomád mellé plusz képesítést szerezni vállalkozástan témában! A Program nyelve angol, így a szakmai tudás megszerzése mellett még a nyelvtudásodat is fejlesztheted. A két szemesztert átfogó képzések minden évben ősszel indulnak.

   
Folytasd tanulmányaidat a Vállalkozásfejlesztési mesterszakon! A vállalkozásfejlesztési mesterképzés célja olyan szakemberek képzése, akik a vállalkozásfejlesztéshez kapcsolódó elméleti és gyakorlati ismeretanyagnak magas szinten birtokában vannak és azt képesek az üzleti élet hazai vagy külhoni praktikumában magabiztosan, professzionális színvonalon alkalmazni.