Vállalatok

    Problémába ütközött a vállalkozása és nem találja a helyes megoldást? Van egy új ötlete, amellyel bővíteni szeretné a vállalkozását?

 

A Simonyi BEDC várja azon vállalkozások jelentkezését, akik valamilyen problémával szembesültek vagy szeretnék bővíteni a vállalkozásukat, de nem tudják pontosan hogyan vagy nincs rá kapacitásuk, hogy kidolgozzák a lehetséges megoldásokat, módszereket. A Simonyi Inkubációs Program keretein belül lehetőség van arra, hogy hallgatói csoportok szakértő mentorok iránymutatásával a vállalat igényei szerint kidolgozzanak egy adott projektet. Kölcsönösen előnyös kapcsolat mind a vállalat mind a hallgatók szemszögéből azáltal, hiszen a hallgatók valós üzleti problémák megoldásán dolgozhatnak, a vállalat pedig egy kész koncepcióhoz juthat, amelynek már csak a megvalósítását kell kivitelezni.

   

Az Inkubációs Programhoz hasonlóan szintén hallgatói csoportok dolgoznak egy-egy probléma megoldásán, új, innovatív ötletek kidolgozásán, azonban egy intenzívebb, 3 hetes program keretében. A Simonyi Summer Social Entrepreneurship Program előnye, hogy számos külföldi hallgató vesz részt benne, akik más szemszögből közelíthetnek meg egy-egy problémát akár újfajta, számunkra kevésbé ismert megoldással rukkolhatnak elő.

   

   Szívesen megosztaná tapasztalatait fiatal tehetségekkel?

Simonyi Mentor Program

A Mentor Program célja, hogy gyakorló szakemberek segítsék a termék és/vagy szolgáltatás üzleti vagy technológiai fejlesztését, tanácsokkal lássák el az Inkubációs Programban részt vevő csapatokat annak érdekében, hogy a projektfejlesztési folyamat minél hatékonyabb legyen.

Jelentkezzen hozzánk mentornak, ha úgy érzi szívesen segítené kreatív, vállalkozó szellemű fiatalokat munkáját!

   

A Simonyi Meets the Pros Workshop/Startup tréning  eseménysorozat a Simonyi Inkubációs Program keretében az INPUT Programmal együttműködve kerül megrendezésre, mely az ökoszisztéma tagjai közötti interakciót kívánja fokozni, az akceleráció előmozdítása érdekében. Az eseménysorozat fő célja az üzleti élet különböző területein szakértőnek minősülő személyek közelebb hozatala a 15 hetes Inkubációs Program résztvevőihez, elsősorban az ötletgeneráláshoz, -alakításhoz kapcsolódóan.

Várjuk azok jelentkezését, akik úgy érzik szakmai tudásukkal és  tapasztalatukkal hozzá tudnak járulni a az eseményen résztvevők fejlődéséhez.

   

    Szeretne megismerni tehetséges fiatalokat, akikkel cége később akár együtt is működhet?

 

A Simonyi Pitch Versenyek azt a célt szolgálják, hogy az Inkubációs programban résztvevő csapatok bemutassák üzleti ötletüket, visszacsatolást kapjanak egy szakma zsűritől, partnereket és új kapcsolatokat alakítsanak ki, amelyek előnyösek lehetnek a projektek szempontjából. Szeretettel látunk minden érdeklődőt, aki kíváncsi, milyen kreatív, innovatív ötletek születnek a Simonyi BEDC ökoszisztémájában!

 

   

A verseny egy nemzetközi környezetben zajló, online prezentáció verseny, ahol a csapatoknak 2 percben vázolniuk kell az ötletük erősségeit, lehetőségeit. A feltöltött videókat egy nemzetközi zsűri értékeli, akiktől építő jellegű szöveges bírálatot is kapnak a jelentkezők. A verseny két részből áll, egy helyi és egy nemzetközi fordulóból.

   

openup

Az openup nemzetközi globális inkubációs platform célja, hogy a közelebb hozza egymáshoz a vállalkozó szellemű egyéneket, lehetővé tegye az interakciót mind hazai, mind külföldi vállalkozók között, elősegítse a kooperációt, valamint teret engedjen a vállalkozói kreativitásnak.

   

    Ön vagy kollégái tovább szeretnék képezni magukat vállalkozásfejlesztés területen?

A Pécsi Tudományegyetemen lehetőség van jelentkezni kiegészítő oklevelet adó képzésekre (Certificate Programs). A két félévet átölelő, angol nyelvű  képzések, minden évben ősszel kerülnek meghirdetésre.

Három fajta képzésben lehet részt venni:

   

A Vállalkozásfejlesztési mesterszak célja olyan szakemberek képzése, akik a vállalkozásfejlesztéshez kapcsolódó elméleti és gyakorlati ismeretanyagnak magas szinten birtokában vannak és azt képesek az üzleti élet hazai vagy külhoni praktikumában magabiztosan, professzionális színvonalon alkalmazni.